Pepa afifi vs. palasitika straws: 5 aoga o le faʻaaogaina o pepa i luga o palasitika

E manino lava o le faʻaaogaina o palasitika straws o se mataupu e tatau ona talanoaina. Ae o faʻamaoniga pepa e sili atu ona lelei mo le siosiomaga?
Faia o le fesuiaiga mai le tasi-faʻaaoga palasini straws i pepa straws mafai mautinoa lava ona i ai se itiiti ifo o se aʻafiaga o le siosiomaga. O mea aoga ia e 4 o le faʻaaogaina o straw straw i luga o straw plastic.

1.Papeti straws e mafai ona ola i lalo
Tusa lava pe e togiina au straw palasitika i totonu o le lapisi toe faʻaleleia, e iʻu lava ina oʻo i latou i faʻatafunaga poʻo le sami, lea e tele tausaga e pala ai.
I le itu pito i luga, o vaomago pepa e mafai ona toe faʻalauteleina ma faʻaaogaina-mautu. Afai latou te iʻu i le sami, o le a amata ona latou malepe i lalo i le na o le tolu aso.

2.Paper straws e laʻititi le taimi e faʻapipiʻi ai
E pei ona matou aʻoaʻoina, o palasitika straw straw e mafai ona faitau selau tausaga e faʻamaʻamaʻa atoa ai, e oʻo atu i le 200 tausaga i se nofoaga e lafoai ai fanua. E foliga mai o le a latou feʻaʻei luga o le sami, lea latou te gagauina i totonu o tamaʻi ninii-palasitika ia e iʻu ina 'aina e iʻa ma meaola o le sami.
E le pei ole palasitika, o straws pepa o le a toe faʻafefiloi i lalo i le lalolagi i totonu ole 2-6 vaiaso.

3.Switching i pepa straws o le a faʻaititia ai le faʻaaogaina o palasitika straws
O lo matou faʻaaogaina o palasitika faʻafofoa o se paneta o se mea ofoofogia. O aso taʻitasi matou te faʻaaogaina ai le miliona o vaomago - lava e faʻatumu ai pasi aoga e 46,400 i le tausaga. I le 25 tausaga ua tuanaʻi, e 6,363,213 straw ma le au faatupu toto na pikiina i tausaga taʻitasi na faʻamamaina ai matafaga. Filifili pepa nai lo palasitika o le a matua faʻaititia ai lenei tulagavae.

4. Latou te (talafeagai) taugofie
A o le tele o pisinisi ua nofouta i le leaga aʻafiaga o palasitika straws ma le siʻosiʻomaga malamalama o latou lapisi ma toe faʻataʻatiaga tulagavae, o le manaʻomia mo pepa vaomago ua siitia. O le mea moni, kamupani sapalaiina vaomago pepa e le mafai ona faʻatautaia le manaʻoga. Ua mafai nei e pisinisi ona faʻatau ni straw straw i le tele mo le taʻi 2 sene taʻitasi.

5.Paper vao magalo e sili atu le saogalemu mo manu feʻai
Pepa mago e ola i le sami. E tusa ai ma se suʻesuʻega mai le 5 Gyres, o le a latou malepe i lalo i le 6 masina, o lona uiga e sili atu le latou saogalemu mo manu feʻai nai lo palasitika straw.


Taimi Post: Jun-02-2020